Zonnepanelen | PV Systemen| HAJA ENERGY duurzame besparende oplossingen

LED en Utiliteitsverlichting | HAJA ENERGY | duurzame besparende oplossingen

Ifrarood verwarming| HAJA ENERGY | duurzame besparende oplossingen

Zonnepanelen »Zonnepanelen
Haja sun led energy - PV systemen
Haja sun led energy - PV systemen

Werking
Zonnepanelen zetten daglicht om in elektriciteit. De gelijkstroom die door de panelen wordt opgewekt wordt door de omvormer omgezet in wisselstroom voor in en om het huis of bedrijfspand. Wij maken gebruik van Solar Frontier en JA solar zonnepanelen.

Plaatsing
Bij het plaatsen van de zonnepalen is het van belang om te kijken naar de hellingshoek, de dak situatie en de oriëntatie op het zuiden. Plaatsing in andere windrichtingen levert nog altijd een hoog rendement op, in tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt.

Totaalpakket
Wij bieden een totaalpakket aan op het gebied van zonne-energie en begeleiden actief in het gehele traject. In het beginstadium wordt aan de hand van de dak situatie, de wensen, het energieverbruik en het budget in kaart gebracht wat de meest geschikte zonnepanelen installatie is.

Terugverdientijd & Garantie
Door dit hoge rendement is de terugverdientijd van de zonnepanelen ook relatief kort te noemen. De terugverdientijd ligt tussen de 6 en 8 jaar afhankelijk van dakoppervlak en ligging, budget en subsidie. De fabrikanten geven een garantie van het vermogen van 25 jaar en een productgarantie van 10 jaar.
Ja Solar panelen

JA solar zonnepanelen

JA solar zonnepanelen onderscheiden zich op prijs- kwaliteit. Zo krijgt u hoge fabrieksgarantie en vermogensgarantie. JA solar zonnepanelen leveren gegarandeerd stroom over de levensduur van minimaal 25 jaar. De vermogensgarantie is terug te vinden in de datasheet.

De zonnepanelen van JA solar zijn opgenomen in het KIWA zonnepanelen register. Dit betekent dat deze zonnepanelen aantoonbaar voldoen aan strenge eisen op het gebied van levensduur en veiligheid.


Ja Solar panelenJA_Solar_Black.pdf bekijken

JA_Solar_Poly.pdf bekijken

SolarEdge omvormer met een optimizer per zonnepaneel

Op het gebied van omvormers hebben de ontwikkelingen de laatste jaren niet stil gestaan. Naast de traditionele string- omvormers zijn er innovatieve en veiligere alternatieven op de markt gekomen. De meest succesvolle concurrent van de string- omvormer is SolarEdge.
SolarEdge werkt met een zogenaamde optimizer per zonnepaneel. De optimizer is een regelaar, waarmee ieder zonnepaneel afzonderlijk wordt geregeld en beveiligd. De optimizers worden aangesloten tussen de bekabeling van de zonnepanelen. De zonnepanelen met optimizers worden aangesloten op de centrale omvormer van SoladEdge. De omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom.

Levensduur SolarEdge omvormer
De SolarEdge omvormer werkt samen met de power- optimizers per zonnepaneel op het dak. De optimizers leveren een constante spanning van 350 (1 fase) of 750 Volt (3 fase) aan bij de omvormer. Dit is tevens de meest ideale gelijkspanning voor omzetting naar wisselspanning, zodat op een hoog rendement kan worden gehaald. Daarnaast zit de regeltechniek om het maximale vermogen uit de zonnepanelen te halen niet in de omvormer, maar in de optimizers.
De omvormer van SolarEdge is eenvoudiger opgebouwd (minder componenten) en kan altijd onder ideale omstandigheden werken. Verder gebruikt SolarEdge uitsluitend componenten van hoge kwaliteit. Hierdoor gaat de omvormer veel langer mee. Op de SolarEdge omvormer zit daarom ook standaard 12 jaar fabrieksgarantie. Deze is optioneel uit te breiden naar 20 of 25 jaar. Op de optimizers zit standaard 25 jaar fabrieksgarantie.

micro omvormers

Micro omvormers zetten de gelijkstroom direct op het dak om in wisselstroom per paneel. De levensduur van een micro omvormer is volgens de fabrikanten minimaal 25 jaar. Wij hebben hier echter minder vertrouwen in.
In iedere omvormer zitten condensatoren. Deze hebben een beperkte levensduur. Tot nu toe is er nog geen fabrikant geweest die micro- omvormers heeft geproduceerd die ook echt 25 jaar mee gaan. Er zijn in het verleden al grote problemen geweest met micro omvormers. Er zijn grote hoeveelheden van dit type omvormers voortijdig kapot gegaan. Waarschijnlijk waren de condensatoren niet bestand tegen de hoge temperaturen op het dak.
Om deze reden werken wij liever met power- optimizers van SolarEdge dan met micro omvormers. In de optimizers zitten 300% minder onderdelen. De gevoelige onderdelen zitten bij SolarEdge in de centrale omvormer, niet in de optimizers die 25 jaar mee moeten gaan.
Samenvatting

In het verleden hebben wij veel gewerkt met SMA omvormers, wat destijds ‘de standaard’ was. Vervolgens zijn wij overgestapt op Chinese omvormers van Growatt, omdat deze volgens de leverancier van vergelijkbare kwaliteit waren. Onze ervaringen met Growatt waren echter wisselend.
Uiteindelijk zijn we ons in SolarEdge gaan specialiseren. Het grootste deel van onze klanten kiest ook voor een SolarEdge omvormer met optimizers. Reden hiervoor is dat SolarEdge op een termijn van 10 jaar de goedkoopste oplossing is en vanuit technisch oogpunt de beste en meest veilige oplossing.

glas-glas-zonnepanelen

U bent op zoek naar de beste zonnepanelen voor uw situatie? Glas-glas-zonnepanelen van de nieuwste generatie bieden u volop voordelen.
De voordelen van glas-glas-zonnepanelen

• Gegarandeerd 5 procent gemiddelde meeropbrengst per jaar
• Als beste getest door de Consumentenbond
• Grootste belastbaarheid van mechanische invloeden van buitenaf
• Hoogste resistentie tegen weersinvloeden
• Voortreffelijke brandveiligheid
• 30 jaar garantie op product
• 30 jaar lineaire opbrengstgarantie
• 100 procent bescherming tegen prestatievermindering (PID SAFE)

Testen glas –glas zonnepanelen

Zo is het de eerste fabrikant die een test heeft gedaan met de hoogste moeilijkheidsgraad: zijn glas-glas-zonnepaneel is ruim 1.280 uur blootgesteld aan extreme omstandigheden. Daarnaast test zijn zonnepanelen volgens onder meer de volgende normen:

• IEC 61701 Zoutnevel-corrosie-test voor fotovoltaïsche (PV) modules
• DIN EN 60068-2-52 second edition ‘Milieuproeven-Deel 2
• Testprocédé proef Kb: Zoutnevel, cyclisch (natriumchlorideoplossing)
• Het resultaat uit al deze elektronische en mechanische testen: de glas-glas-zonnepanelen laten geen opvallende gebreken zien. Zo loopt u als gebruiker van de zonnepanelen geen enkel risico.

glas-glas-brochure-2017.pdf bekijken

Energie manager

Met de Energy Manager bieden wij een compleet systeem voor een uiterst gemakkelijke aansturing en optimaal gebruik van de eigen stroom. Daarmee worden de energieopbrengst en het verbruik inzichtelijk gemaakt, en u kunt zo de inkoop van stroom tot een minimum beperken. De gedetailleerde schermen laten alle belangrijke informatie zien omtrent:

• stroomopbrengst en -verbruik
• aandeel van de zelf opgewekte stroom
• waar de energie naartoe gaat in huis
• prestatie van de PV-installatie, en
• prognoses en aanbevelingen om energie te besparen

Er kunnen ook probleemloos andere functies worden toegevoegd, bijvoorbeeld als u een warmtepomp of een stroomopslagsysteem gaat gebruiken.
Efficiëntie van uw stroom prettig geregeld
De Energy Manager is uw centrale interface om de zonnestroom te beheren. Hij stuurt en optimaliseert het eigen verbruik en bespaart daarmee op intelligente wijze kosten. En hij informeert u via een app gemakkelijk over de systemen in huis.

• bewaking en aansturing van de PV-installatie
• functioneert dankzij meerdere interfaces perfect met elk ander systeem samen
• flexibele inschakeling van apparaten, resp. verbruikers
• eenvoudige en intuïtieve bediening
• grote dataveiligheid; simpele installatie

Energy Manager Portal
Energy Portal via het internet Het Energy Portal maakt het energiebeheer op de pc, tablet of smartphone zichtbaar en stelt u in staat om op elk moment en op elke plek greep te houden op de techniek in huis. Zo kunnen bijvoorbeeld de verwarming, airco, wasmachine, licht of ook de pomp in de tuin flexibel en logisch worden aangestuurd.

• veilige SSL-versleuteling (online banking standaard)
• intuïtief concept voor de bediening
• komt inclusief fotovoltaïsche opbrengst prognose, die aangeeft wanneer hoeveel stroom kan worden opgewekt
• bewaking van apparaten om stroomvreters te identificeren

Uw Energy Management programma

De Energy Manager wordt geïnstalleerd in de meterkast en verbonden met het internet. Met de passende componenten heeft u dan alles gemakkelijk in de hand: bewaking van de PV-installatie zelf, flexibel aan- en uitschakelen van apparaten en een dynamisch beheer van ingevoerde data met tijdelijke opslag van overtollige stroom. Het geheel werkt systematisch tot in het kleinste detail.

Energie managerMyReserve-brochure.pdf bekijken

Contact

Voor meer informatie kunt u ons mailen via de contactpagina.TOP

PARTNERS


Links